Ulige numre og Ukendt kunstner på Christiania

#YesAllWomen kampagnen

image (34)
image (35)
image (36)
image (37)
image (38)
image
image (2)

Du har måske hørt om #YesAllWomen kampagnen som har gået på de sidste par uger. Og jeg må indrømme jeg, personligt, er rigtig glad for kampagnen og har selv hjulpet med at støtte den. Hvis du derimod er ukendt med kampagnen kan du ovenfor se nogle forskellige billeder fra kampagnen og jeg vil også lige kort forklarer hvad det egentlig handler om.
#YesAllWomen kampagnen er firkantet set kvinder fra hele verdenen som er trætte af behandlingen som kvinder får i det nuværende samfund. Den handler om at kvinder og piger hverken burde blive behandlet eller set på som var vi et objekt som mænd ejer. Mange piger og kvinder føler sig utrygge ved at gå hjem alene om natten, da enhver ville kunne seksuelt angribe dig. Kampagnen sætter opmærksomhed på to store hovedpunkter. Det første punkt er at kvinder skal behandles med respekt og som et menneske og ikke som et objekt som mænd kan komme i besiddelse af så snart i lyster. Derudover fokuserer den på ofrene på seksuelle overgreb. F.eks. vidste i at kun 1 ud af 6 seksuelle overgreb i USA bliver taget gennem en retssag? Så først og fremmest fokuserer det på at få folk til at indse vi skal ændre vores opførsel og syn på kvinder men så tager den sig også af ofrene som har oplevet at blive seksuelt angrebet. Årsagen til navnet #YesAllWomen er at store dele af kvinder ikke kan gå på gaden i dag uden at blive piftet eller dyttet efter, blive raget på når de er i byen for ikke at snakke om at blive sagt klamme ting til. VI kvinder vil gerne have ændret måden vores samfund er vokset sammen på, på det område. Bl.a i stedet for at lære vores børn ikke at give slip på sin drink til fester burde vi lærer dem ikke at putte stoffer i andres drinks. I stedet for at lærer piger at gå i mere tøj burde vi lærer vores drenge ikke at voldtage piger. Dog må I nu ikke tro at #YesAllWomen kampagnen prøver at sige at alle mænd er gal på den. De prøver at gøre noget ved dem der er.

Jeg er selv stor tilhænger af #YesAllWomen kampagnen da den sætter fokus på at kvinder skal have de samme rettigheder som mænd og at vi ikke burde blive behandlet som jeres genstand, men som vores egen person. Man kan sige mange ting tilbage til kampagner som disse, men det ændre ikke på faktummet at rigtig mange kvinder oplever seksuelt overfald og måske endda også vold i enten ægteskab eller i en anden form for forhold. Jeg er rigtig glad for at kvinder endelig taler op for sig selv og jeg ser frem til at vi kan ændre vores samfund for det bedre. Jeg tror på at vi kan formindske mængden af voldtægter ved at få folk til at indse hvor forkert det er.

– Karoline

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ulige numre og Ukendt kunstner på Christiania